ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ / KANGAROO LANGUAGE CONTEST, KGL, 2024

unnamed

Το KGL Contest είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος διαγωνισμός παγκοσμίως και μια διασκεδαστική εμπειρία για τους μαθητές σας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους μαθητές έως 17 ετών, που μαθαίνουν την αγγλική γλώσσα ως ξένη γλώσσα. Τα τεστ του KGL έχουν δημιουργηθεί με τις υψηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές και όλα τα επίπεδα είναι διαμορφωμένα σύμφωνα με το CEFR.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε 2 στάδια, διενεργείται για τα επίπεδα Pre-A1, Α1, Α2, Β1, Β2 και το 100% των συμμετεχόντων λαμβάνουν μετά το πρώτο στάδιο, πιστοποιητικό με την συνολική τους βαθμολογία.

Το 1ο στάδιο αποτελείται από ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και οι συμμετέχοντες έχουν 60 λεπτά για να ολοκληρώσουν το τεστ (ο χρόνος στο Pre-A1 είναι 45 λεπτά).

Δείγματα μπορείτε να δείτε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
KGL Contest STAGE ONE SAMPLE MATERIALS

Το 2ο στάδιο αποτελείται από τεστ πολλαπλών επιλογών, το οποίο περιλαμβάνει listening, reading & writing. Οι χρόνοι για το 2ο στάδιο είναι:

Pre-A1 60 minutes
A1 – 75 minutes
A2 – 80 minutes
B1 – 80 minutes
B2 – 90 minutes

Ο finalist σε κάθε επίπεδο, εκτός του επιπέδου Pre-A1, συμμετέχει μαζί με τους finalists από άλλες χώρες σε μία τριήμερη εκδήλωση (Global Winner contest ). Ο Global Winner επιλέγεται με βάση τις επιδόσεις σε ένα τεστ και μια έκθεση και κερδίζει χρηματικό έπαθλο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικό σκοπό. Βραβεία διανέμονται και στους διαγωνιζόμενους που λαμβάνουν την 1η, 2η, και 3η θέση για κάθε επίπεδο βάση της απόδοσης τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.kglcontest.org/global_event/ και για τους όρους του διαγωνισμού παρακαλούμε ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://www.kglcontest.gr/competition-rules/

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν 15/10/2023, υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του KGL Contest Portal και λήγουν στις 19/01/2024. Το 1ο στάδιο θα διεξαχθεί 03/02/2024 και το δεύτερο 16/03/2024. Για να μπορέσει ένα σχολείο να κάνει αιτήσεις θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 10 συμμετοχές ανεξαρτήτως επιπέδου. Αν δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός, αλλά υπάρχουν ενδιαφερόμενοι μαθητές, μπορούν να δηλωθούν μεμονωμένα. Το κόστος ανά συμμετοχή ανέρχεται στα 17 ευρώ ανεξαρτήτως επιπέδου.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2105236253 ή στο email info@hec.edu.gr και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Εργαστήρια Δεξιοτήτων Γ1 & Γ2 “ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ”

Οι μαθητές της Γ΄ Tάξης του Δημοτικού σχολείου Δοκιμίου κάναμε το πρώτο μας Εργαστήριο Δεξιοτήτων και θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε κάτι από το “ταξίδι” μας. Μάθαμε το σώμα μας και εργαστήκαμε για να το εξερευνήσουμε. Nα ένα μικρό δείγμα της δουλειάς μας…

Ένα δέντρο … φιλικό σε όλους

Τα χεράκια των παιδιών της Β΄ τάξης  τοποθετημένα στο δέντρο της φιλίας!!!

20211126 122517

Τι κάνω με τα χέρια μου…                       

Αγκαλιάζω

Πλένω

Παίζω

Γράφω

Πιάνω

Χτυπάω παλαμάκια…

Ζωγραφίζω

Χαιρετάω

Τρώω

Γαργαλάω

Προσεύχομαι

Ντύνομαι

Βοηθάω

Οδηγώ το ποδήλατό μου…

Χτενίζομαι

Χαϊδεύω ζωάκια…

Κρατάω ένα βιβλίο…

Στέλνω φιλιά…

Τι δεν πρέπει να κάνω με τα χέρια…

Να χτυπάω…

Να πετάω πέτρες…

Να τραβάω ρούχα…

Να κάνω τους άλλους να πονάνε…

Να μουντζώνω…

Να φοβερίζω…

Να τσιμπάω…

Να τραβάω μαλλιά…

Να σκίζω βιβλία και ζωγραφιές…

Όλοι μαζί μια αγκαλιά ! Όλης της τάξης τα παιδιά! Ναι στη φιλία!!! Όχι στη βία!!!

Οι μικροί μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους Αρετή Παπαηλία και Βάσω Βασιλείου δημιούργησαν στον τοίχο της εισόδου του σχολείου μας το δέντρο της φιλίας.

“Πολλά παιδιά μετρούν τα άστρα”

Μια “αστεράτη” και άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση έλαβε χώρα σήμερα στο σχολείο μας. Θέμα της, το ηλιακό μας σύστημα και οι μετεωρίτες. Ομιλητές οι εκπρόσωποι της αστρονομικής & αστροφυσικής εταιρίας Δυτικής Ελλάδας κ.κ. Καρανίκας Σωτήρης και Μπακολίτσας Κωνσταντίνος. Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία, μέσα από όμορφες παρουσιάσεις, να μάθουν για τον ήλιο, τους πλανήτες, τους κομήτες, τους μετεωρίτες, αλλά και να έχουν μια εξήγηση για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων από τη γη. Επίσης είχαν τη δυνατότητα να δουν μια ωραία έκθεση από δείγματα μετεωριτών και να αγγίξουν κάποια από αυτά. Είναι σίγουρο ότι κάποια από τα παιδιά αυτά θα αποτελέσουν τα μελλοντικά στελέχη της αστρονομικής & αστροφυσικής εταιρίας.

3 1024x768 1

1 1024x768 1

2 1024x768 1

6 1024x768 1