Εκδρομή Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού

ksenokrateio

Σας ενημερώνουμε ότι τα τμήματα Ε1, Ε2, ΣΤ1 και ΣΤ2 θα πραγματοποιήσουν διδακτική επίσκεψη στις 11 Οκτωβρίου 2023, ημέρα Τετάρτη, με διαδρομή: Δ.Σ. Δοκιμίου  –  Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Ι.Π. ΜεσολογγίουΑρχαίο Θέατρο Πλευρώνας – Δ.Σ. Δοκιμίου. Στους μαθητές των τμημάτων έχει δοθεί υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στην διδακτική επίσκεψη.

4. Θέατρο Πλευρώνας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών

Καλή σχολική χρονιά

Ξεκίνησε και επίσημα σήμερα, με τον καθιερωμένο αγιασμό, η καινούργια σχολική χρονιά. Η διεύθυνση του σχολείου μας καθώς και ο σύλλογος των διδασκόντων θέλει να ευχηθεί σε όλους τους μικρούς μαθητές και ειδικότερα σε αυτούς της 1ης Δημοτικού καλή πρόοδο με υγεία και ευτυχία. Ιδιαίτερη αίσθηση δημιούργησε η παρουσία ενός μικρού αλόγου (προσφορά του κυρίου Φάνη Αθανασίου) που βοήθησε εξαιρετικά στη μείωση του άγχους των καινούργιων μαθητών του σχολείου μας καθώς τα “πρωτάκια” μας γεμάτα καμάρι φωτογραφήθηκαν ως αναβάτες.

lol3 1024x871 1

lol1 1024x768 1

lol2 1024x768 1

lol4 1024x768 1

Δώσε μόνο 10 λεπτά από τη ζωή σου …

αιμοδοσία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας η 4η Βιωματική εθελοντική αιμοδοσία. Η προσέλευση του κόσμου που ήρθε να δώσει αίμα ήταν αρκετά ικανοποιητική, ενώ παράλληλα οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν την όλη διαδικασία και πήραν χρήσιμες πληροφορίες για το πόσο σημαντική είναι η δωρεά αίματος. Ας ελπίσουμε όλοι τα παιδιά αυτά να αποτελέσουν μαζικά τους αυριανούς εθελοντές δωρητές αίματος που τόσο πολύ χρειάζεται ο τόπος μας. Εκτός των άλλων, για άλλη μια φορά, αρωγός στην όλη προσπάθεια ήταν ο Σύλλογος γονέων του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Δοκιμίου.

IMG 20190416 101820 1024x768 1

IMG 20190416 103418 1024x768 1

Ρομπότ “χαμηλής οξύτητας”

Την Παρασκευή που μας πέρασε, στις 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας δύο εκδηλώσεις-παρουσιάσεις.
Ομιλητής και στις δύο εκδηλώσεις, με μεγάλη εμπειρία πάνω στα συγκεκριμένα θέματα, ήταν ο καθηγητής Φυσικής και υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Αγρινίου κ. Σπύρος Τσοβόλας. Στην πρώτη εκδήλωση βασικό θέμα ήταν η Ρομποτική. Οι μικροί μαθητές της Δ, Ε και ΣΤ Δημοτικού άκουσαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με τον αυτόματο έλεγχο και είδαν ζωντανά παρουσίαση κάποιων μικρών ρομπότ και των δυνατοτήτων τους.

2 2

4

cropped 1

Στη δεύτερη παρουσίαση οι μαθητές της Ε και ΣΤ Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν πως μετράμε την οξύτητα του λαδιού. Να σημειωθεί ότι το λάδι από τις ελιές του σχολείου μας μετρήθηκε και κατατάχθηκε στην κατηγορία «εκλεκτό παρθένο»

7

6

Οι τρεις Ιεράρχες

3 ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Παραμονή της μεγάλης εορτής των Τριών Ιεραρχών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε ομιλία, αλλά και  προβολή ολιγόλεπτης παρουσίασης σχετικά με τους τρεις μεγάλους Φωστήρες της εκκλησίας μας. Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από την ιδιαίτερη ομιλία της δασκάλας του σχολείου μας, κυρίας Γιάννας Φραγκοπούλου να αποκτήσουν γνώσεις όχι μόνο για τη ζωή των τριών αυτών μεγάλων θεολόγων αλλά και για την σημαντική κοινωνική διάσταση του έργου τους.

fr

ch