bullying.jpg
Γενικά Δράσεις Ενημέρωση Κοινωνία

Επιμορφωτική συνάντηση για τον Διαδικτυακό Εκφοβισμό από τον Αξιωματικό της Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας.

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου Ευφροσύνη Ζάχαρη και η Διεπιστημονική Ομάδα(ΕΔΥ) του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου, η οποία αποτελείται από την Σχολική Ψυχολόγο Μπουλούκη Νικη, την Κοινωνική Λειτουργό Αντωνιάδη Αθηνά και την Ειδική Παιδαγωγό Παπατρέχα Αικατερίνη,  στις 25 Απριλίου 2024 στα πλαίσια της προσπάθειας  ευαισθητοποίησης των  μαθητών για το φαινόμενο του Διαδικτυακού Εκφοβισμού κάλεσαν τον κ. Κουμπουλή Βασίλη, ο οποίος είναι Αξιωματικός της  Ασφάλειας της Δ/νσης  Αστυνομίας Ακαρνανίας. 

Στόχος ήταν η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση αλλά και η κινητοποίηση των μαθητών ενάντια στον Διαδικτυακό Εκφοβισμό. Τονίστηκε η σημασία της ασφαλούς παρουσίας των παιδιών στο διαδίκτυο, ο εθισμός στο Διαδίκτυο σαν επιμέρους φαινόμενο, καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης του Διαδικτυακού Εκφοβισμού.

Οι τάξεις που πήραν μέρος σε αυτήν την προσπάθεια ενημέρωσης ήταν και τα δυο τμήματα της Ε τάξης και της Στ τάξης. Πιο συγκεκριμένα,  την παρουσίαση του Αξιωματικού της Ασφάλειας κυρίου Κουμπουλή Βασίλειου, τα παιδιά την παρακολούθησαν με μεγάλη θέρμη και ενδιαφέρον. Η παρουσίαση ήταν  διαδραστική, καθώς ο κύριος Βασίλης  έδινε το λόγο στα παιδιά να εκφράσουν τις απόψεις τους, τις απορίες του  αλλά και τους προβληματισμούς τους.

Η επιμόρφωση έκλεισε με την υπόσχεση ότι θα ακολουθήσουν  τις συμβουλές  του Αξιωματικού της Ασφάλειας όλοι οι μαθητές, και  ότι σύντομα θα πραγματοποιήσουμε καινούργια συνάντηση με ένα θέμα που πραγματικά τους ενδιαφέρει.   

Η ΕΔΥ του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου

Μπουλούκη Νίκη, Σχολική Ψυχολόγος

Αντωνιάδη Αθηνά, Κοινωνική Λειτουργός

Παπατρέχα Κατερίνα, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής

image0

image1

image2
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση