image8 1
Γενικά Εκδηλώσεις Κοινωνία

Βιωματική Δράση για την Ψυχική Υγεία

Η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας επί σχετικών θεμάτων. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ψυχική υγεία ορίζεται ως μία κατάσταση ευεξίας κατά την οποία το άτομο συνειδητοποιεί τις ικανότητές του, μπορεί να αντιμετωπίσει τις πιέσεις της ζωής και να συνεισφέρει στην κοινωνία. Αναμφίβολα το σχολείο διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προάσπιση, βελτίωση και προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας των παιδιών και των εφήβων.

Έχει διαπιστωθεί ότι η συστηματική υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που στοχεύουν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας και εμπλέκουν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας έχει πολύπλευρα οφέλη, όπως: (α) θετική επίδραση στη σχολική επίδοση, (β) ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας, (γ) καλλιέργεια γνωστικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων αναγκαίων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του παρόντος και του μέλλοντος και (δ) μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης μελλοντικών προβλημάτων και συμπεριφορών υψηλού κινδύνου.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη στις 19/10/2023, πραγματοποιήθηκε βιωματική ομάδα για την «Παγκόσμια Μέρα Ψυχικής Υγείας» στο τμήμα Στ1 με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα θέματα αυτά και την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης. Την βιωματική δράση την πραγματοποίησε η ΕΔΥ(Διεπιστημονική ομάδα) του σχολείου  και πιο συγκεκριμένα η Μπουλούκη Νίκη, Σχολική Ψυχολόγος-Msc και η Αντωνιάδη Αθηνά, Κοινωνική Λειτουργός. Η βιωματική ομάδα στέφθηκε με επιτυχία και οι μαθητές αντέδρασαν θετικά στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

image4

image7

IMG 9b0f5b83f5c6b8e0f7d34feea07ee6bb V
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση