Την Τετάρτη, 05/04/2023 οι μικροί μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ και Β΄τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Μεσολόγγι την εβδομάδα των Εορτών Εξόδου 2023.
Αρχικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τάξεων επισκέφτηκαν το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης – Δημοτική Πινακοθήκη Μεσολογγίου που στεγάζεται στο παλιό Δημαρχείο. Εκεί είδαν πίνακες αυθεντικούς και αντίγραφα από σκηνές της Εξόδου του Μεσολογγίου, προσωπογραφίες φιλελλήνων και Ελλήνων οπλαρχηγών, νομίσματα και μετάλλια, γύψινες προτομές από τους πέντε Μεσολογγίτες Πρωθυπουργούς, αντικείμενα και χειρόγραφα του Λόρδου Βύρωνα.




Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν ένα πολύ ενδιαφέρον βιωματικό εργαστήριο «Ταξιδεύοντας στο Μεσολόγγι των Ηρώων με τον Σπυρίδωνα Τρικούπη» στο Μουσείο Οικογένειας Τρικούπη. Όπου, αφού χωριστήκαν σε ομάδες, κατάφεραν ενεργοποιώντας φαντασία, γνώσεις και δεξιότητες να ολοκληρώσουν την αποστολή και να γνωρίσουν «από κοντά» τον Σπυρίδωνα Τρικούπη.


Τέλος, έγινε μια μικρή επίσκεψη στην έκθεση χαρακτικής στον Βιωματικό Πολυχώρο Τέχνης και Παιδαγωγικών Δραστηριοτήτων «Mε λογισμό και μ’ όνειρο».

Όλα κύλησαν όπως ήταν προγραμματισμένα και οι στόχοι αυτής της διδακτικής επίσκεψης φαίνεται να επιτεύχθηκαν.