10
Γενικά Δράσεις Κοινωνία Πολιτισμός

1η Γιορτή Παραμυθιού στο Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης

Την Κυριακή 2 Ιουνίου το Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Ιστορίας στολίστηκε με τις αφίσες ζωγραφιές των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Αγγελοκάστρου και υποδέχθηκε τους καλεσμένους του, για να τιμήσουν το έργο και την σαραντάχρονη πορεία της συγγραφέως Ελένης Πριοβόλου.

Τη Γιορτή Παραμυθιού τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί συγγραφείς και ποιητές: Ελένη Κοτίνη – Τσιάλτα (Ναύπακτο), Ελένη Τασοπούλου (Αγρίνιο), Ελένη Χριστούλα-Πατελοδήμου (από τη Λάρισα), Παντελής Φλωρόπουλος (Αγρίνιο), Φωτεινή Μυλωνά (Μεσολόγγι), Μεταξούλα Μανικάρου (Αγρίνιο), Σταυρούλα Κάτσου – Καντάνη (Αγρίνιο), Βασίλης Κομπορόζος (Αγρίνιο), Ευτυχία Πατσιαλού (Αγρίνιο), Σταυρούλα Μέρκου – Μυγδάκη (Αγρίνιο). 

Η Γιορτή Παραμυθιού ξεκίνησε με το δρώμενο των μαθητών και εκπαιδευτικών της ΣΤ’ τάξης (ΣΤ1: Στάθης Τσέλιος, ΣΤ2: Χαρά Μπεκιάρη, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής: Ιωάννα Μαυρίδου) του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου στο 1ο Καλλιτεχνικό – Μουσικό Φεστιβάλ «Κι αν ήσουν εσύ;», που υποστηρίχθηκε από τον φορέα «Το θέατρο στην Εκπαίδευση» και την Ύπατη Αρμοστία. Με τη μουσική του Παντελή Θαλασσινού και τους στίχους «Ν’ αγαπάς τα βουνά και τα πέλαγα τους γνωστούς και τους άγνωρους τόπους τα πουλιά, τα λουλούδια, τα σύννεφα και πολύ ν’ αγαπάς τους ανθρώπους» του Νίκου Βελιώτη καλωσόρισαν τους καλεσμένους συνταιριάζοντας την ΑΓΑΠΗ με το ΠΑΡΑΜΥΘΙ.

Κατά την απονομή των μαθητικών βραβείων τιμήθηκαν οι 43 συμμετέχοντες και τα 6 σχολεία με αναμνηστικό συμμετοχής. Ο Θοδωρής Τσιλίκας παρουσίασε το σκεπτικό της απονομής βραβείων, τη θεματολογία των έργων και τις αρετές που υπήρχαν στον γραπτό λόγο της νέας γενιάς.

Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας διακρίθηκαν:

1ο  ΒΡΑΒΕΙΟ: Μαρία Πασχέντη, Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου

ΕΠΑΙΝΟΣ: Οι μαθητές Δημήτρης Παπαγεωργίου, Θοδωρής Γεωργιάδης, Δημήτρης Αγραφιώτης του εκπαιδευτικού της ΣΤ’ Δημοτικού, Στάθη Τσέλιου από το Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου.

 ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ:  Η μαθήτρια Εβελίνα Ντάτσικα και ο μαθητής Χρήστος Σταυρόπουλος της εκπαιδευτικού της ΣΤ’ Δημοτικού, Χαράς Μπεκιάρη από το Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου.

11

12 1

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση