zz4
Γενικά Δράσεις Κοινωνία Πολιτισμός

Φιλοζωία και Δημοτικό σχολείο Δοκιμίου

Με αφορμή την ανάδειξη της 4ης Απριλίου ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την κατανόηση της έννοιας “ζωοφιλία” αλλά και την ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τα ζώα. Να νιώσουν ότι τα ζώα είναι ζωντανά πλάσματα και όχι παιχνίδια και ένα κατοικίδιο θα πρέπει να είναι μέλος της οικογένειας για ολόκληρη τη ζωή του.

  • Την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024, το σχολείο μας συμμετείχε στην ενημερωτική συνάντηση της ΠΦΠΟ (Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία) κατά την οποία παρουσιάστηκαν στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς οι βασικές διεκδικήσεις και οι στόχοι του φιλοζωικού κινήματος καθώς και τα δικαιώματα των ζώων, μέσα από φωτογραφίες, βίντεο, χρήσιμες διαφάνειες και προτάσεις σχετικά με την προστασία και την ευημερία τους.
  • Τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024, επισκέφτηκε το σχολείο μας η κα Beate Lobner, από τη Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου. Στις τάξεις Α, Β, Γ παρουσιάστηκε μια αστεία και συνάμα συγκινητική ιστορία με τίτλο “Μπορώ να γίνω ο σκύλος σου;”. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς αλλά και για τις ανάγκες των ζώων.
  • Οι τάξεις Δ, Ε, ΣΤ παρακολούθησαν μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Ομπρέλα” με θέμα την εγκατάλειψη των ζώων, που έχει πάρει επιδημικές διαστάσεις σε  όλη τη χώρα. Τα παιδιά προβληματίστηκαν, έθεσαν ερωτήσεις, ενημερώθηκαν για την νομοθεσία σχετικά με τα αδέσποτα και μίλησαν για τα δικά τους βιώματα σχετικά με τα ζώα που κυκλοφορούν στους δρόμους. Στη συνέχεια άκουσαν και τραγούδησαν, με ενθουσιασμό, το τραγούδι ΄΄Free Dog΄΄ μαζί με τον δημιουργό του κο Βασίλη Κολοβό.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τις εκπαιδευτικούς: κα Παπαηλία Αρετή και κα Αμπλιανίτη Παρασκευή και φυσικά βρήκε ανταπόκριση και υποστήριξη από σύσσωμο το σύλλογο εκπαιδευτικών του σχολείου μας

Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους στο σχολείο μας την κα Beate Lobner από τη Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου καθώς και τον κο Βασίλη Κολοβό.

Επίσης ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του σχολείου κα Ευφροσύνη Ζάχαρη, τον δάσκαλο κο Στάθη Τσέλιο και τον δάσκαλο Πληροφορικής κο Σπύρο Κατσακιώρη για την σημαντική βοήθειά τους στην πραγματοποίηση των δράσεων.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τους γονείς των μαθητών/-τριών μας, αλλά και τη συνάδελφο Κική Πανουργιά, για την προσφορά τους σε  τροφές για τα αδέσποτα ζωάκια της περιοχής μας!

zz1

zz2

zz6

zz5 1

zz8

zz9

zz10

20240408 104659

zz12

Το τραγούδι Free Dog” του κου Βασίλη Κολοβού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση