When Bullying Brings Social Anxiety Breaux
Γενικά Δράσεις Κοινωνία

Επιμορφωτική συνάντηση για το Σχολικό Εκφοβισμό από τον Αξιωματικό της Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας.

Η Διεπιστημονική Ομάδα (ΕΔΥ) του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου, η οποία αποτελείται από την Σχολική Ψυχολόγο Μπουλούκη Νικη, την Κοινωνική Λειτουργό Αντωνιάδη Αθηνά και την Ειδική Παιδαγωγό Παπατρέχα Αικατερίνη  στις 4 Απριλίου 2024 στα πλαίσια της προσπάθειας  ευαισθητοποίησης των  μαθητών για το πρόβλημα του Σχολικού Εκφοβισμού κάλεσαν τον  Κύριο Νίκο Κώστα, ο οποίος είναι Αξιωματικός της  Ασφάλειας της Δ/νσης  Αστυνομίας Ακαρνανίας.

Στόχος ήταν η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση αλλά και η κινητοποίηση των μαθητών ενάντια σε κάθε μορφή ενδοσχολικής βίας. Οι τάξεις που πήραν μέρος σε αυτήν την προσπάθεια ήταν και τα δυο τμήματα της  Δ τάξης, της Ε τάξης και της Στ τάξης. Πιο συγκεκριμένα, η παρουσίαση ξεκίνησε  με συζήτηση από την ΕΔΥ του σχολείου για το θέμα του Σχολικού εκφοβισμού και στη συνέχεια προβλήθηκε μια ταινία μικρού μήκους, η οποία αφορούσε τα συναισθήματα, τόσο των θυμάτων, όσο και των θυτών.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η παρουσίαση του Αξιωματικού της Ασφάλειας κυρίου Νίκου Κώστα, την οποία τα παιδιά την παρακολούθησαν με μεγάλη θέρμη και ενδιαφέρον. Η παρουσίαση ήταν  διαδραστική, καθώς ο κύριος Κώστας έδινε το λόγο στα παιδιά να εκφράσουν τις απόψεις τους, και  τις απορίες του και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να νιώσουν  άνετα και στο τέλος της παρουσίασης να εκφράσουν και τα συναισθήματα τους.

Η επιμόρφωση έκλεισε με την υπόσχεση ότι θα ακολουθήσουν  τις συμβουλές του Αξιωματικού της Ασφάλειας όλοι οι μαθητές, και  ότι σύντομα θα πραγματοποιήσουμε καινούργια συνάντηση με ένα θέμα που πραγματικά τους ενδιαφέρει.   

thumbnail 34

thumbnail 2

φωτο ν1
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση