unnamed 6
Γενικά Δράσεις Κοινωνία

Επίσκεψη της Ε΄ τάξης στο 2ο Ειδικό σχολείο Αγρινίου

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – οι μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν δράση συμπερίληψης, επισκεπτόμενοι το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου την Πέμπτη 7/12. Συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων Βίκη Μαρούση και Λένα Σαμαρά και τα μέλη της ΕΔΥ του σχολείου μας Κατερίνα Παπατρέχα, Νίκη Μπουλούκη, Αθηνά Αντωνιάδη και Ευφροσύνη Ζάχαρη, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ειδικού Σχολείου, γνώρισαν τους μαθητές που φοιτούν εκεί και ενημερώθηκαν από τις εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα, τις δυσκολίες, το πρόγραμμα και τις συνήθειές τους.

unnamed 4

Οι μαθητές των δύο σχολείων στόλισαν από κοινού το χριστουγεννιάτικο δέντρο και έπαιξαν στην αυλή «μπότσια», άθλημα των Παραολυμπιακών Αγώνων. Τα παιδιά της Ε΄ τάξης είχαν ετοιμάσει χριστουγεννιάτικα ευχοστολίδια για το δέντρο των οικοδεσποτών και για κάθε μαθητή του Ειδικού σχολείου ξεχωριστά καθώς και εικόνες με θέμα τη Γέννηση του Χριστού.

unnamed 7

IMG 0a2b5a5405b55713e1ae02e66222ed2f V

unnamed 1

Η επίσκεψη, που εντάσσεται στις δράσεις του άξονα «Σχολείο και Κοινότητα» της Αξιολόγησης Σχολικών Μονάδων, ήταν άκρως διδακτική, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και το ραντεβού των δύο σχολείων ανανεώθηκε για την άνοιξη.

Αρωγοί στην υλοποίηση της δράσης στάθηκαν το ΚΤΕΛ Ν. Αιτ/νίας με την προσφορά του λεωφορείου για τη μετάβασή μας στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το ζαχαροπλαστείο «Γλυκοπωλείο – Σαΐτας» με την προσφορά των κερασμάτων για τους νέους μας φίλους και τους εκπαιδευτικούς τους.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση