ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Αγαπητοί μαθητές του σχολείου μας,

Την προσεχή  Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 το Σχολείο μας    επαναλειτουργεί  βάσει της σχετικής απόφασης του ΥΠΕΘ.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων   μετά από συνεδρίαση στην οποία αναλύθηκαν όλες οι παράμετροι και οι ιδιαιτερότητες του σχολείου μας αποφάσισε τα εξής:

  1.  Θα λειτουργήσουν κανονικά τα τμήματα Α1, Α2,  Β1, Γ1, Γ2, Ε1 και Ε2.
  2. Τα τμήματα Β2, Δ1, Δ2, ΣΤ1 και ΣΤ2 θα χωριστούν σε δύο υποτμήματα, σύμφωνα με   τις προϋποθέσεις που θέτει η σχετική εγκύκλιος ως εξής: Την πρώτη εβδομάδα 1-5/6/2020 το πρώτο υποτμήμα θα παρακολουθήσει μαθήματα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και το δεύτερο υποτμήμα Τρίτη-Πέμπτη. Την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει εναλλαγή των υποτμημάτων. Για το ποιοι μαθητές στελεχώνουν τα υποτμήματα θα ενημερωθείτε στα προσωπικά σας e-mail ή με προσωπική τηλεφωνική επαφή.
  3. Βάσει των προϋποθέσεων της    εγκυκλίου το ολοήμερο πρόγραμμα και  η πρωινή ζώνη  δεν θα λειτουργήσουν.
  4. Το αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων και η ώρα διαλειμμάτων δεν αλλάζει όπως και οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών.
  5. Ο εκπαιδευτικός της 1ης διδακτικής ώρας θα περιμένει τους μαθητές του σε καθορισμένο σημείο του προαυλίου και θα τους οδηγεί στην Τάξη. Στο ίδιο σημείο θα προαυλίζονται οι μαθητές.
  6. Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική.
  7. Οι μαθητές θα πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο τα προσωπικά τους είδη (μολύβια – σβήστρες – μαντηλάκια  κ.λ.π.), δεν θα τα ανταλλάσουν και θα είναι εφοδιασμένοι με νερό, πρόγευμα  κι ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο.
  8. Οι γονείς των μαθητών δεν επιτρέπεται να βρίσκονται στον χώρο του σχολείου καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων.  Τηλεφωνικά μπορούν να   επικοινωνούν με το γραφείο  του Διευθυντή  ή και μετά από  καθορισμένη  συνάντηση.
  9. Στο σχολείο μας ορίστηκαν υπεύθυνοι διαχείρισης ύποπτου κρούσματος Covid19 οι συνάδελφοι Αγγελική Συργιάννη , Τσέλιος Ευστάθιος σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΟΔΥΥΥ. Δημιουργήθηκε επίσης εξοπλισμένος   χώρος αντιμετώπισης του ιού και φροντίδας των μαθητών. Για τον εξοπλισμό υπήρξε συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και τον πρόεδρο της Κοινότητας ώστε να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες λειτουργίας του χώρου.
  10. Έγιναν όλες οι προβλεπόμενες εργασίες καθαριότητας, απολύμανσης  και ευπρεπισμού του Σχολείου ενώ με μέριμνα του Αντιδημάρχου κ. Ζαρκαβέλη για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα υπάρχει καθαρίστρια στην πρωινή ζώνη.

Καλή αρχή