λ3
Γενικά Εκδηλώσεις Κοινωνία

Σχολικός εκφοβισμός

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 ημερίδα με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό,στην αίθουσα εκδηλώσεων «Λαμπρινή Πασχέντη» του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου,

Η ημερίδα απευθυνόταν στους γονείς των μαθητών/τριών  της Α΄ και Β΄ τάξης  αλλά και στους εκπαιδευτικούς.

Διοργανώθηκε από την ομάδα δράσης με άξονα τις σχέσεις μαθητών-μαθητριών, στα πλαίσια της εσωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Την ομάδα απαρτίζουν οι εκπαιδευτικοί: Ειρήνη Σκανδάλου, Βάσω Βασιλείου, Λένα Σαμαρά και Γιάννα Φραγκοπούλου.

Κατά την  πρωινή συνεδρία, διαδοχικά και κατά ομάδες, ενημερώθηκαν οι μαθητές των τάξεων Α΄ και Β΄ με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο  για το πώς πρέπει να αντιδράσουν σε μια επιχειρούμενη εκφοβιστική συμπεριφορά μέσα στο σχολείο.  Στην απογευματινή συνεδρία συμμετείχαν οι γονείς των μαθητών και οι  εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου.

Εισηγήτριες της ημερίδας ήταν  η σχολική ψυχολόγος κ. Νίκη Μπουλούκη, η κοινωνική λειτουργός δ. Σωτηρία Καραγκούνη και η εκπαιδευτικός του Τμήματος Ένταξης κ. Κατερίνα Παπατρέχα.

IMG 309088a5508324932fcd2bff33b388e9 V

Την εκδήλωση παρουσίασε η συντονίστρια της ομάδας δράσης κ. Γιάννα Φραγκοπούλου η οποία τόνισε πως το «ανοιχτό σχολείο» οφείλει να βρίσκει τρόπους σύμπραξης με τους γονείς έτσι ώστε να αποτελέσει σημαντικό μέρος της πρόληψης για τον σχολικό εκφοβισμό.

20230525 200923

Οι  εισηγήτριες  παρουσίασαν με εύστοχο και περιεκτικό τρόπο τις μορφές   εκφοβισμού, ανέλυσαν τους διαφορετικούς ρόλους που συμπράττουν κατά την στιγμή του εκφοβισμού και εστίασαν στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Ειδική αναφορά έγινε από την εκπαιδευτικό του τμήματος Ένταξης κ. Παπατρέχα για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και τον σχολικό εκφοβισμό αλλά και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από το τμήμα Ένταξης.

20230525 191610

Στο τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση κατά την οποία οι γονείς εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την ημερίδα αλλά και την επιθυμία τους να επαναληφθεί αναγνωρίζοντας πως η εκδήλωση προβληματικής συμπεριφοράς στο σχολείο είναι μια ανησυχητική πραγματικότητα για την οποία θα πρέπει εκπαιδευτικοί και γονείς να δράσουν από κοινού.

20230525 191513
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση