ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

Αγαπητοί  γονείς  και κηδεμόνες,

με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και ό,τι καλύτερο για σας και τις οικογένειές σας. 

Σας ενημερώνουμε   ότι ο καθιερωμένος  από την Πολιτεία   Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13-09-2020 στις 09:00 π.μ., στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας. Τους μαθητές θα τους υποδεχτούν στο σχολικό χώρο οι δάσκαλοι των τάξεων.

Οι μαθητές της  Α΄ τάξης θα προσέλθουν με τη συνοδεία των γονέων τους τηρώντας τα προβλεπόμενα  εκ του νόμου υγειονομικά μέτρα . 

Οι γονείς των μαθητών της Α΄ Τάξης δεν θα αποχωρήσουν με το πέρας του Αγιασμού αλλά θα παραμείνουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου, όπου στον  ελαιώνα του σχολείου μας  θα ενημερωθούν για οργανωτικά θέματα  και την  ομαλή ένταξη των παιδιών τους στο σχολικό περιβάλλον.

Οι   μαθητές όλων  των   τάξεων   θα έχουν μαζί  τον σχολικό χαρτοφύλακα  για την παραλαβή των βιβλίων τους . Προσοχή!  Για την είσοδο των μαθητών  στο σχολείο είναι απαραίτητος ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (σελφ-τεστ)  έως 24 ώρες πριν. Όλοι οι γονείς θα ενημερωθούν στον εξωτερικό χώρο, από το Διευθυντή του σχολείου, για την παρούσα φάση λειτουργίας της σχολικής μας μονάδας.

Σας κάνουμε επίσης γνωστή  την απόφαση του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία  οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα πρέπει να προμηθευθούν   μέχρι  και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, για να καταστεί δυνατή η προσέλευσή τους  στο σχολείο.  Μαθητές χωρίς αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ, πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού δεν θα γίνονται δεκτοί.

Η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες και όχι  κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις οι οποίες   εξυπηρετούν μόνο έκτακτες ανάγκες.

Με εκτίμηση ,

Ο Διευθυντής του σχολείου

Κόκκοτος Βασίλης